Over uw coach

Ik ben Nilufar Fazli. Van afkomst ben ik Afghaans, geboren als eerste kind in een liefdevol gezin in Kabul. Na een korte maar wel mooie kindertijd is mijn vader omgekomen in een vliegtuigcrash omdat hij oorlogspiloot was. Met deze gebeurtenis startte een harde fase in mijn leven met mijn moeder en zusje. Een gezin zonder een man kon nauwelijks een rustig leven leiden in een land waar de politieke situatie om de haverklap drastisch veranderde en de veranderingen waren in het nadeel van vrouwen.  Mijn vlucht vanuit Afghanistan begon vanaf de dag dat vrouwen een verbod voor werk en onderwijs kregen. De reis was vol met bijzondere ervaringen die ik als kind heb moeten meemaken zoals lopend in de nacht de grenzen oversteken en als criminelen door de grenspolitie behandeld worden.

Aan deze reis kwam in 2002 een einde wanneer ik op Schiphol belandde. De opluchting dat dit station mijn eindbestemming was, was onbeschrijfelijk en is uiteraard onvergetelijk. In Nederland kreeg ik de rechten van een volwaardig mens en kansen om mijn leven hier op te bouwen.

www.abaimperium.nl - Leven met autisme

Mijn drijfveren om te studeren konden eindelijk in beweging komen. Zo heb ik eerst mijn Bachelor en Master diploma in Kinder- en Jeugdpsychologie gehaald bij de University of Tilburg en daarna mijn registratie als Board Certified Behavior Analysis (BCBA) aan de universiteit van Florida.

Door werken en studeren kreeg ik steeds meer inzicht in het menselijk bestaan. Al in 2012, tijdens mijn stage werd het mij duidelijk dat ik in mijn element ben wanneer ik bezig ben met kinderen. Vanaf 2013 werk ik met kinderen met ontwikkelingsstoornissen zoals autisme of een verstandelijke beperking.

Deze bijzonder sterke groep kinderen hebben mij levenslessen geleerd, zoals geloven in kracht van ieder individu. Als een kind geboren in een oorlogsland als Afghanistan was ik al bekend met harde kanten van het leven, maar dat is niet te vergelijken met de dagelijkse gevecht die kinderen met ontwikkelingsstoornissen hebben. Ondanks de zware last die ze op hun schouders dragen wegens hun speciale behoeftes, werken ze hard om te leren functioneren volgens de aanvaardbare normen van de maatschappij. Een kind met een beperking kan veel meer leren dan in het eerste gezicht te denken valt.

Mijn missie is om als eerste de kwaliteit van leven van de kinderen met speciale behoeftes te verbeteren en daarna de voor hen hoogst haalbare mijlpalen in hun ontwikkeling te bereiken. Dit doe ik door continue te peilen wat de kwaliteit van leven van mijn cliënten is en welke aanpak het beste resultaat kan opleveren. Middels technieken en principes van de toegepaste gedragsanalyse (ofwel Applied Behavior Analysis) bied ik een op maat gesneden behandeling en begeleiding.

www.abaimperium.nl

Heeft u vragen of wilt u meer informatie,
neem gerust contact met ons op!